Happietaria steden

Jaarlijks worden er door heel Nederland meerdere pop-up restaurants, Happietaria’s, geopend voor het goede doel. Sinds 1993 hebben studenten uit verschillende steden miljoenen euro’s hiervoor opgehaald.
Happietaria Utrecht

Papendrecht

In 2023 is voor het eerst een Happietaria opgezet door middelbare scholieren. Dit was zo'n succes, dat ze het in 2024 weer willen organiseren! Ze openen hun restaurant 16 t/m 19 en 23 t/m 25 april 2024. Kom je ook een happie eten? Reserveren kan via hun eigen website.

Happietaria Papendrecht

Nijmegen

Happietaria Nijmegen is weer gesloten! Van 1 april tot 10 mei hebben zij een prachtig restaurant geopend in het Goffertstadion. Ze hebben maar liefst € 45.000 euro opgehaald! Een prachtig bedrag! De opbrengst zal gaan naar een project zoals het waterproject in Oeganda. Dit project heeft als doel om de toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in Zuidwest-Oeganda structureel te verbeteren. 

Happietaria Nijmegen

 

Groningen

Happietaria Groningen opende haar deuren in november en december 2023. Zij hebben een prachtig bedrag van maar liefst € 106.840 euro opgehaald voor vredesopbouwprojecten in de DRC, Ethiopië en Zuid-Soedan. 

Wil jij in het Happietariabestuur van 2024? Stuur dan een mailtje naar voorzitter.groningen@happietaria.nl.

Happietaria Groningen

 

Utrecht

Happietaria Utrecht is weer gesloten! Van 20 februari t/m 23 maart heeft het bestuur een prachtige draaiperiode gehad aan de Saffierlaan 10 in Utrecht. Het eindbedrag zal binnenkort bekend worden gemaakt. Een gift geven kan altijd nog. De opbrengst zal gaan naar een project zoals veilig drinkwater in Oeganda. 

Happietaria Utrecht

Leiden

Happietaria Leiden is gesloten! Van 2 februari t/m 2 maart 2024 hebben zij een prachtig restaurant geopend. Ze hebben maar liefst € 45.000 euro opgehaald voor het werk van Tearfund, zoals de rehabilitatie van landbouw in Syrië. 

Lijkt het je leuk om in het volgende Happietariabestuur van Leiden deel te nemen? Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl

Happietaria Leiden

 

Wageningen

Happietaria Wageningen opende tussen 1 - 29 april 2023 haar deuren voor alweer de 12e keer! Deze editie heeft dit pop-up restaurant een prachtig geldbedrag opgehaald voor een project van Tearfund in Haïti. Met dit project hoopt Tearfund toekomstperspectief te bieden aan jongeren op het platteland van Haïti.

Inmiddels is het nieuwe bestuur voor 2024-2025 rond! De eerste voorbereidingen zullen binnenkort starten.

Happietaria Wageningen

Rotterdam

Happietaria Rotterdam opende in 2023 haar deuren van 22 april t/m 20 mei. Het team heeft na een succesvolle draaiperiode maar liefst € 28.458,45 euro op weten te halen voor een project van Tearfund dat zich richt op het voorkomen van mensenhandel in Nepal!

Inmiddels is het team weer begonnen met werven voor een nieuw HMT! Enthousiast? Meld je dan aan voor het team van 2023-2024 via info@happietaria.nl

Happietaria Rotterdam

Ede

Van 6 mei t/m 29 mei 2021 was Happietaria voor de eerste keer in Ede geopend. In totaal hebben zij €6.987,80 euro opgehaald voor vrouwen in de Democratische Republiek Congo. Dit geld gaat naar de preventie van seksueel en gender gerelateerd geweld en het bieden van hulp aan slachtoffers van dit geweld. 

Lijkt het jou leuk om een nieuwe editie van Happietaria Ede op te zetten? Dat kan! Laat het ons weten via info@happietaria.nl

Happietaria Ede 

 

Amsterdam

In juni 2023 opende ook Happietaria Amsterdam haar deuren. Na een succesvolle draaiperiode hebben ze een mooi bedrag weten op te halen voor een project van Tearfund dat zich richt op Inspired Individuals in Zimbabwe. Lijkt het jou leuk om volgend jaar aan het roer te staan van Happietaria Amsterdam? Dat kan! Geef je op via info@happietaria.nl .

Happietaria Amsterdam

 

Gouda

Voor de tweede keer opende er een Happietaria in Gouda. De deuren waren geopend van 27 november-21 december 2023. Ze hebben een mooi bedrag van meer dan € 11.000 euro opgehaald voor het werk van Tearfund.

Enthousiast om in 2024 een Happietaria op te zetten? Mail naar info@happietaria.nl

Happietaria Gouda

 

 

Nieuwe locatie

Woon jij in een stad of dorp waar nog nooit een Happietaria is opgezet? Ben jij enthousiast om hier verandering in te brengen? Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

 

Happietaria is een actie van Tearfund. Tearfund helpt mensen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Meer informatie vind je op www.tearfund.nl