Website omslag

Wageningen

Pop-up restaurant voor wederopbouw
Happietaria is een actie van Tearfund

De 11e editie van Happietaria Wageningen is voorbij. Het was een bijzondere editie in corona-stijl met Happie Boxen, patat to go, en dagen op de markt in plaats van een restaurant. Daarom mogen we extra blij en trots zijn met de opbrengst van €21.240 euro!

Namens het Happietaria Management Team heel erg bedankt voor uw bijdrage en inzet!

Van 25 maart t/m 24 april 2021 boden wij Happie Boxen, borrelboxen, opwarmmaaltijden en aan via onze webshop.

Hier vindt u meer informatie over het aanbod.

Samenwerking Food of Cultures

Naast onze eigen Happie Boxen hebben we in samenwerking met Food Of Cultures ook opwarmmaaltijden aan kunnen bieden. Hiervan ging 40% van de prijs naar het project. Op de laatste dag hadden we een Syrische mezze box, waarvan 50% ten goede kwam aan het project.

Food of Cultures is een familiebedrijf in Wageningen dat zorgt voor de wereldkeuken bij jou in huis. Meer lezen over de opwarmmaaltijden? Klik dan hier.

De opbrengst van Happietaria Wageningen gaat dit jaar naar een project van Tearfund. Dit project richt zich op de wederopbouw van landbouwsystemen in Syrië. Hierbij worden de meeste kwetsbare families in kaart gebracht, zodat zij ondersteund kunnen worden. Wil je meer weten over het goede doel, kijk dan onder het kopje 'Het goede doel'.

Happietaria wordt al 25 jaar georganiseerd in verschillende studentensteden in Nederland. Het is een initiatief van hulporganisatie Tearfund. Tearfund is een ontwikkelingsorganisatie die mensen wil stimuleren om zelf iets te doen voor armoede en onrecht, bijvoorbeeld via Happietaria. Tearfund biedt hulp aan de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zonder onderscheid te maken in etnische afkomst of persoonlijke overtuigingen.

Happietaria is een project waarbij een pop-up restaurant wordt opgezet om geld op te halen voor een goed doel. Dit restaurant wordt in ongeveer een jaar tijd opgezet door studenten en gaat een maand lang open! Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Happietaria is dan ook volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. In Wageningen opende Happietaria op 25 maart 2021 voor de 11e keer.

Contact (Elaine Gijsbertsen)

Tel.: 06-11988542

E-mail: voorzitter.wageningen@happietaria.nl

Inschrijven nieuwsbrief

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief die ongeveer eens in de twee weken zal verschijnen in de aanloop naar en tijdens de draaiperiode.