Happietaria Utrecht

Papendrecht

Geopend op 9, 10, 11, 12, 16 en 17 mei

Welkom op de website van Happietaria Papendrecht!

Wanneer: 9, 10, 11, 12, 16 en 17 mei.

Waar: Papendrecht Vijzellaan 4.

 

Happietaria is een project dat uitgaat van Tearfund waarbij studenten een pop-up restaurant starten. In deze Happietaria kunt u komen genieten van een drie gangen diner. Daarmee wordt geld opgehaald voor een goed doel.

CSG de Lage Waard is de eerste middelbare school die ook een Happietaria gaat starten! We zijn enthousiaste groep met veel verschillende talenten hopen samen een mooi bedrag te verzamelen.

 

 

Het goede doel van Happietaria Papendrecht

Wij zamelen geld in voor een goed doel. Het goede doel is het voorkomen van mensenhandel in Nepal. Veel  kinderen (-18) in Nepal worden verhandeld om te gaan werken in de kledingindustrie of de seksindustrie.

In Nepal zijn er veel gezinnen zonder mannen, want veel mannen zijn in het buitenland aan het werk, bijvoorbeeld als gastarbeider. Daardoor zijn de gezinnen vaak heel zwak, ze hebben bijna geen inkomen aangezien vrouwen in Nepal meestal niet worden opgeleid. Daarom zijn ze een makkelijk doelwit voor de mensenhandelaren. De mensenhandelaren gaan vooral te werk bij de kleine dorpjes die dicht bij de Indiase grens liggen. Zo kunnen de kinderen makkelijk over de grens worden gebracht.

Tearfund zorgt ervoor dat de mensen bewust worden gemaakt van deze mensenhandel. Op het moment dat Tearfund meer geld krijgt kunnen ze dat gebruiken om te investeren in apparatuur en cursussen. Zo kan er sneller worden gereageerd en kunnen slachtoffers gered worden. Dit gaat in samenwerking met de lokale politie.