West-Nepal

Het Doel

In 2022 ging de opbrengst naar het project van Tearfund: de economische en ecologische duurzaamheid in West-Nepal. Lees hier meer over het doel:

De bevolking van Oost-Rukum (Dat is een bergdistrict in de Provincie Lumbini van Nepal) leeft in een afgelegen en bergachtig gebied. Regelmatig hebben de mensen last van aardverschuivingen wat zorgt voor ongelukken. Bossen worden gekapt waardoor het risico op aardverschuivingen alleen maar toeneemt. Landbouw is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Hierbij zijn ze afhankelijk van de moesson, een periode van drie maanden waarin het veel regent. Ook dan zijn de steile hellingen en ontbossing een groot probleem. Het water trekt moeilijk de grond in en stroomt snel naar het lagergelegen dal. Aardverschuivingen veranderen in modderstromen en oogsten gaan verloren. Het lokale bestuur vindt het lastig om met deze uitdagingen om te gaan, het ontbreekt ze aan de juiste kennis. Daarom geeft de overheid maar beperkte prioriteit aan zaken als milieubescherming en economische groeikansen.

Het doel van onze bijdrage is om de bevolking van Oost-Rukum tot bloei te laten komen. In 2021 is Tearfund samen met partnerorganisatie UMN een vijfjarenprogramma gestart dat zich richt op:

▪ Het trainen van de lokale overheid, zodat zij zich op een verantwoordelijke en milieuvriendelijke manier inzetten voor duurzame economische groei in Oost-Rukum.

▪ Het mobiliseren en versterken van gemeenschappen zodat zij in staat zijn om op te kunnen komen voor de belangen van de bevolking en maatregelen kunnen nemen om de natuur te beschermen.

▪ Het helpen van kwetsbare gezinnen van wie levensonderhoud beschadigd of verloren is gegaan als gevolg van COVID-19 door middel van een training om een eigen bedrijf op te zetten die zowel ecologisch en economisch duurzaam is.

Met het geld, dat Happietaria Zwolle ophaalt, leidt de organisatie mensen op en ontvangen mensen hulp
om hun inkomstenvoorziening weer op te bouwen (landbouw, handel, kleine bedrijven).

Locatie

Oost-Rukum

Doel

€ 25.000

Jaartal

2022