Overstromingen Bangladesh

Happietaria Groningen

16 november t/m 14 december 2023

Happietaria Groningen zal zich in 2023 inzetten voor de problematiek in de Democratische Republiek Congo (DRC), Ethiopië en Zuid-Soedan door middel van een project van TearFund. 

De problematiek in bovenstaande landen is vergelijkbaar. In Zuid-Soedan vindt 1 van de grootste stille rampen van dit moment plaats. De Congolezen hebben al meer dan twee decennia te maken met gewapende conflicten met meer dan 5,4 miljoen doden als gevolg. En de huidige vijandige politieke situatie in Ethiopië heeft decennialange spanningen tussen verschillende etnische groepen verder onder druk gezet. 

De conflicten hebben duizenden mensenlevens gekost en massale vluchtelingenstromen op gang gebracht.

Dit project maakt het mogelijk dat mensen met elkaar in gesprek gaan. Op die manier worden ze toegerust om de conflicten op eigen kracht aan te pakken en een proces van verzoening en vrede op gang te brengen in hun eigen gemeenschap. De nadruk zal tijdens deze projecten liggen bij jongeren.

Komt u tussen 16 november en 14 december langs om een hapje te eten?
Tot dan!

Happietaria Groningen is een initiatief van de landelijke organisatie Tearfund. Gedurende het jaar vinden er meerdere Happietaria’s plaats in studentensteden door heel Nederland.

Happietaria is een pop-up restaurant dat als doel heeft om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een project dat strijdt tegen onrecht en armoede. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om mensen bewust te maken van deze problematiek in de wereld. Elk jaar zetten honderden studenten zich vrijwillig in om een restaurant op te zetten en te runnen en zo het gekozen project onder de aandacht te brengen.

Happietaria Groningen is een maand lang geopend en volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. Elk jaar gaat de opbrengst naar één of meerdere projecten in ontwikkelingslanden. In Groningen wordt Happietaria vanuit de vier christelijke studentenverenigingen C.S.F.R., GSV, Ichthus en Navigators Studentenvereniging Groningen (N.S.G.) georganiseerd.

Zelfhulpgroep in actie
Overstromingen in Bangladesh
Wash point
Zelfhulpgroepen in actie
1 / 4

Locatie & data:

16 november t/m 14 december 2023
Maandag t/m zaterdag
17:00 - 23:00

Henri Dunantlaan 2 (Overwinningsplein) in Groningen.
Gratis parkeergelegenheid!