Kerken

Kerken

Sinds corona zijn veel kerken op zoek naar verbondenheid binnen de gemeente en naar manieren om uit te stappen in de wijk. Ga daarom met een aantal enthousiaste gemeenteleden aan de slag om jullie eigen Happietaria op te zetten: het pop-up restaurant voor Tearfund!

Lees hieronder meer over Happietaria voor kerken en meld je direct aan!

Wat is Happietaria?

Happietaria is een concept van Tearfund: een pop-up restaurant waarvan de opbrengst naar Tearfund gaat. Sinds 1993 zijn er al meer dan 140 Happietaria-restaurants opgezet door heel Nederland. Tot nu toe veelal georganiseerd en gerund door studenten. Wij bieden dit concept nu ook aan voor kerkelijke gemeenten.

Happietaria voor kerken

Happietaria is een uitstekend concept voor kerken. Ten eerste draagt het bij aan onderlinge verbondenheid tussen gemeenteleden. Jong en oud werken nauw samen om een gezellig en betaalbaar restaurant op te zetten. Zodra het restaurant eenmaal open is, kan elk gemeentelid een hapje komen eten. Samen steun je op die manier het werk van Tearfund wereldwijd. Ten tweede maakt Happietaria het mogelijk om uit te stappen in de wijk: zoek verbinding met de buurt. Naast gemeenteleden kunnen ook mensen van buitenaf komen eten. Hierdoor opent de kerk haar deuren actief om ook niet-christenen te verwelkomen. 

Hoe werkt Happietaria?

Een Happietariateam bestaat uit een aantal mensen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor:

  • - het vinden van sponsoren
  • - de financiën
  • - de communicatie en promotie
  • - de inrichting van de locatie
  • - het menu en de hygiëne
  • - de vrijwilligers 

 

Deze taken kunnen onderling verdeeld worden, zodat ieder teamlid een eigen verantwoordelijkheid heeft. Samen met een groep gemeenteleden kan op deze manier een Happietaria tot stand komen. 

Een gemeente kan de Happietaria inrichten naar wens. Zo kan het restaurant een weekend lang geopend zijn, maar ook meerdere weken. Dit hangt volledig af van de mogelijkheden van het (kerk)gebouw en de inzet van gemeenteleden. Vanuit Tearfund bieden we begeleiding.

Doe mee met jouw gemeente!

Ben je enthousiast? Wil je de verbondenheid binnen jullie gemeente stimuleren en tegelijkertijd uitstappen in de wijk? Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl of bel naar 030-6969600 en vraag naar José of Charlotte. Zij kunnen je meer vertellen en helpen om een Happietaria met jullie gemeente op te zetten.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Happietaria voor kerken? Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl of bel naar 030-6969600 en vraag naar José of Charlotte.

We bieden ook de mogelijkheid om langs te komen bij jullie gemeente om meer over Happietaria te vertellen.

Happietaria is een actie van Tearfund. Tearfund helpt mensen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Meer informatie vind je op www.tearfund.nl