Geschikt voor kerken

Happietaria voor één dag

Sinds corona zijn veel kerken op zoek naar verbondenheid binnen de gemeente en naar manieren om uit te stappen in de wijk. Ga daarom met een aantal enthousiaste gemeenteleden aan de slag om jullie eigen Happietaria voor één dag op te zetten!

Lees hieronder meer over Happietaria voor kerken en meld je direct aan!
Happietaria voor één dag

Wat is Happietaria?

Happietaria is een concept van Tearfund: een pop-up restaurant waarvan de opbrengst naar Tearfund gaat. Sinds 1993 zijn er al meer dan 140 Happietaria-restaurants opgezet door heel Nederland. Tot nu toe veelal georganiseerd en gerund door studenten. Wij bieden dit concept nu ook aan voor kerkelijke gemeenten.

Happietaria voor één dag

Happietaria voor één dag is dé activiteit door kerken, voor kerken. Door als kerk in Nederland een Happietaria voor één dag te organiseren, kun je kerken van over de hele wereld steunen om op te komen tegen armoede en onrecht in hun eigen omgeving. Daarnaast draagt Happietaria bij aan de onderlinge verbondenheid tussen gemeenteleden. Jong en oud werken nauw samen om een gezellig restaurant voor een avond op te zetten. Ook maakt Happietaria het mogelijk om uit te stappen in de wijk: naast gemeenteleden kunnen ook mensen van buitenaf helpen in de voorbereidingen en een avond komen eten. Hierdoor opent de kerk haar deuren actief om ook niet-christenen te verwelkomen. 

Happietaria voor één dag heeft zowel een verbindend als een fondsenwervend karakter. De opbrengsten gaan naar het werk van Tearfund om wereldwijd onrecht en armoede aan te pakken.

Hoe werkt Happietaria voor één dag?

Een Happietariateam bestaat uit een aantal mensen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor:

  • - het vinden van sponsoren
  • - de financiën
  • - de communicatie en promotie
  • - de inrichting van de locatie
  • - het menu en de hygiëne
  • - de vrijwilligers 

 

Deze taken kunnen onderling verdeeld worden, zodat ieder teamlid een eigen verantwoordelijkheid heeft. Samen met een groep gemeenteleden kan op deze manier een Happietaria voor één dag tot stand komen. 

Een gemeente kan Happietaria inrichten naar wens, zodat het aansluit bij de mogelijkheden van gemeenteleden. Eén avond open je een restaurant in je eigen kerk. Dit restaurant wordt opgezet en gerund door gemeenteleden of mensen uit de wijk. Je probeert zoveel mogelijk producten gesponsord te krijgen. De restaurantgasten zijn gemeenteleden en mensen uit de wijk. De opbrengst van het pop-up restaurant gaat naar het werk van Tearfund om wereldwijd onrecht en armoede tegen te gaan.

Doe mee met jouw gemeente!

Ben je enthousiast? Meld je dan aan!

Stap 1: Stuur een mail naar info@happietaria.nl met het verzoek tot deelname.

Stap 2: Iemand van Tearfund neemt contact met je op. Je ontvangt het handboek voor Happietaria voor één dag en een startpakket met meer informatie over Tearfund.

Stap 3: Tearfund maakt een actiepagina voor jullie Happietaria voor één dag aan op het actieplatform van Tearfund https://actie.tearfund.nl.

Stap 4: Volg het handboek en ga aan de slag met de organisatie van jullie Happietaria voor één dag.

 

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Happietaria voor één dag? Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl of bel naar 030-6969600 en vraag naar José of Charlotte.

We bieden ook de mogelijkheid om langs te komen bij jullie gemeente om meer over Happietaria te vertellen.

Happietaria is een actie van Tearfund. Tearfund helpt mensen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Meer informatie vind je op www.tearfund.nl