Inspired Individuals Zimbabwe

Het goede doel

Tearfund kiest er bewust voor om individuele mensen op te leiden, in plaats van de losse projecten of het werk wat ze doen. Tearfund doet dit omdat alle organisaties en projecten, met welk doel dan ook, worden geleid door mensen. Wij geloven dat door het op te leiden van deze individuen talenten beter kunnen ontplooien, mensen effectiever en duurzamer kunnen werken en ze daardoor beter in staat zijn mensenlevens te veranderen. Daarnaast investeren we met deze opleiding in mensenlevens, en niet alleen projecten van korte duur. De Inspired Individuals zijn in staat blijvend te ondersteunen aan het veranderen van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van beleid in hun land.

Voor het trainen van een Insipred Individual is per persoon per jaar 11.000 euro nodig:
- 3.000 euro gaat naar persoonlijke coaching, afgestemd op hun achtergrond en leerdoelen;
- 1.500 euro gaat naar het trainen op gebied van leiderschap, marketing en financiering, zodat ze hun onderneming/organisatie duurzaam kunnen voortzetten;
- 500 euro gaat naar toegang tot een internationaal netwerk van personen en organisaties
meet dezelfde doeleinden;
- 4.900 euro gaat naar de financiële ondersteuning, voor investering in hun onderneming/organisatie en/of training en onderwijs.

Dit jaar hebben we er voor gekozen om het project ‘Inspired individuals’ in Zimbabwe te steunen. Rond juni gaan we met studenten van verschillende christelijke studentenverenigingen een pop-up restaurant openen voor het goede doel. Het goede doel wat wij dit jaar steunen is ‘Inspired Individuals’. Inspired Individuals is een wereldwijd programma van drie jaar gericht op leiderschapstraining voor moedige, veerkrachtige, ‘outside-of-the-box’-denkers die met hun visie, waarden en relaties de kracht hebben om positieve verandering in hun gemeenschappen en landen te bewerkstelligen. Inspired individuals zijn mensen die pioniers en sociale ondernemers met potentie. Zij hebben als geen ander kennis van de grondoorzaken van armoede en onrecht in hun omgeving en zijn goed in staat daarop met creatieve oplossingen te komen. Vaak hebben deze mensen speciale doelen voor het ogen, zoals het bestrijden van armoede of het accepteren van handicaps.

Clapperton vertrok na zijn schooltijd naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, op zoek naar een beter leven. Daar leerde hij zijn vrouw kennen die christelijk was. Door haar leerde Clapperton over Jezus en kwam hij tot geloof. Ondanks dat ze het niet breed hadden, wist Clapperton genoeg geld te verzamelen om theologie te studeren. Na zijn opleiding was hij vastbesloten om de allerarmsten te dienen. Clapperton besloot zich te richten op de Doma, een inheemse bevolkingsgroep die ver onder de armoedegrens zitten en te maken hebben met discriminatie. Wil je weten hoe? Lees dan hier het hele verhaal.